Het groenbedrijf voor bedrijven en overheid, de hovenier voor particulieren.

Over ons

Betrokken, creatief en vooruitstrevend: dat is Elbers Groen.

In 2003 richtte Paul Elbers zijn eigen hoveniersbedrijf op. Hij begon met werkzaamheden in de hovenierssector. In loop van de jaren heeft het bedrijf een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Het hovenierswerk heeft geen geheimen meer voor ons. We zijn inmiddels gespecialiseerd in boomverzorging en voeren werkzaamheden uit in de groenvoorziening voor gemeenten, overheden en instellingen. We zijn uitgegroeid tot een groenbedrijf in de breedste zin van het woord. Daarom hebben we onze naam per 1 april 2017 veranderd van Hoveniersbedrijf Paul Elbers in Elbers Groen. We vinden dat deze naam beter aan sluit bij waar wij voor staan, want wij hebben PASSIE VOOR GROEN.

Een team van gedisciplineerde, enthousiaste vakmensen, met PASSIE VOOR GROEN en OOG VOOR DETAIL, staat graag voor u klaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Certificeringen

ISO 9001:2015

VCA** 2008/5.1

 

 

 


Groenkeur: BRL Groenvoorzieningen versie 2016

 

 

 

 

 

Erkend leerbedrijf

Elbers Groen is gecertificeerd als erkend leerbedrijf via Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Stagiairs zijn bij ons van harte welkom. Wij vinden het leuk en belangrijk om onze kennis over te dragen. Op die manier dragen we eraan bij dat een nieuwe generatie vakmensen zich met hart en ziel in zet voor groen.

Zoek jij een stageplek? Neem even contact met ons op.

 

 

 

 

 

MVO

Ook zette wij ons graag in om jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die graag willen leren en werken in het groen, een plaats te bieden in ons bedrijf. Ben jij een harde werker met groene vingers die vooruit wil? Bel ons gerust. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen.

 

Duurzaamheid

Het bedrijf Elbers Groen zet zich de laatste jaren steeds meer in voor het milieuvriendelijk en duurzaam voorbereiden, organiseren en uitvoeren van de werkzaamheden. Dat wil zeggen dat we een actief beleid voeren om milieuonvriendelijke effecten, zowel op kantoor als op de werkplek zoveel mogelijk proberen te vermijden.

De duurzaamheidsambitie is op vele manieren binnen ons bedrijf zichtbaar, te weten:

  • gebruik van hoogwaardig duurzaam (plant)materiaal. Door kwalitatief goede plantmaterialen te verwerken in tuinen en openbaar groen is er minder sprake van uitval, waardoor vervanging van beplanting tot een minimum kan worden beperkt;
  • gebruik van organische bodemverbeteraars / meststoffen, zoals wormen- en keurcompost, culterrakorrels;
  • gazonmaaier Toro is voorzien van Tier IV motor, waardoor deze een verminderde uitstoot van fijnstof heeft;
  • toepassing van AdBlue in bedrijfsauto en tractors, waardoor deze schoner rijden;
  • gebruik van TRAXX-diesel in bedrijfsauto’s / machines. Met TRAXX- diesel rijden onze bedrijfsbussen en machines zuiniger, stoten ze minder schadelijke emissies uit en wordt bacteriegroei in dieseltanks voorkomen;
  • gebruik Aspen in machines / gereedschappen. In gewone benzine zitten schadelijke stoffen zoals benzeen, olefinen, aromaten en zwavel. Aspen alkylaatbenzine bevat vrijwel geen van deze schadelijke stoffen en is daarom 99% schoner dan gewone benzine;
  • gebruik Bio-olie in kettingzagen;
  • veel gebruik van accugereedschappen, zoals heggenscharen en kettingzagen;
  • duurzame energie: de levering van stroom en gas (verwarming) in onze bedrijfsruimte wordt mogelijk gemaakt door de opwekking van windenergie;
  • scheiden van afval. Dit gebeurt bij ons door het afval apart in te zamelen op de werf (veelal in silo’s/container), om ze vervolgens af te voeren naar een erkend verwerkingsbedrijf.